Análise de alimentos destinados á alimentación animal

Home Análise Análise de alimentos destinados á alimentación animal

Análise de alimentos destinados á alimentación animal​ ​

A alimentación animal supón o custo máis importante na produción do leite, polo que o control sobre os alimentos producidos na propia explotación, así como os que se incorporan á ración de orixe externa, é fundamental para garantir unha alimentación de acordo cos niveis de produción, calidade e seguridade requiridos.

O obxectivo é coñecer o valor nutritivo e a calidade microbiolóxica dos alimentos suministrados ao gando da explotación.

  • Materia seca a 80ºC por gravimetría
  • Materia orgánica por diferenza
  • Humidade por gravimetría
  • Cinzas brutas por gravimetría
  • Graxa bruta con ou sen hidrólise por gravimetría
  • Fibra bruta por gravimetría
  • Fibra ácedo deterxente (FAD) por gravimetría
  • Fibra neutro deterxente (FND) por gravimetría
  • Lignina ácido deterxente por gravimetría
  • Nitróxeno e proteína bruta por volumetría (Kjeldahl)
  • Amidón por polarimetría
  • pH por potenciometría
  • Aflatoxina B1 no penso/ millo /semente de algodón por cromatografía líquida (HPLC-MS/MS)
  • Aflatoxina B1 no millo/trigo/sorgo/DDGs/soia (Charm)
  • Listeria monocytogenes por inmunofluorescencia (VIDAS)
  • Salmonella spp. por inmunofluorescencia (VIDAS)
  • Escherichia coli por número máis probable
  • Estafilococos coagulasa positivo por reconto en placa
  • Enterobacterias por reconto en placa
  • Mofos e/ou fermentos por reconto en placa
  • Clostridium sulfito redutores por reconto en placa
  • Esporas de Clostridium perfringens por reconto en placa
  • Clostridium perfringens (formas vexetativas) por reconto en placa