
Introdución
Coñecer a calidade da auga utilizada na explotación é imprescindible para evitar, tanto a contaminación nos procesos de lavado das instalacións de muxidura e do tanque de almacenamento do leite, como problemas sanitarios no gando.
No LIGAL determínanse tanto os parámetros fisicoquímicos como os microbiolóxicos que permiten comprobar a idoneidade da auga utilizada, tanto na subministración ao gando, como na limpeza das instalacións en contacto co leite.
Fisicoquímicas
- Amonio por fotometría
- Nitritos por fotometría
- Nitratos por fotometría
- Turbidez por nefelometría
- Condutividade a 20ºC
- pH por potenciometría
- Cloro libre residual
- Peróxidos
- Cor
- Cheiro a 25ºC
- Cloratos e percloratos por cromatografía líquida (UPLC-MS/MS)
Microbiolóxicas
- Enterococos intestinais por filtración
- Coliformes totais por filtración
- Escherichia coli por filtración
- Clostridium perfringens por reconto en placa
- Microorganismos a 22ºC por reconto en placa
- Pseudomonas aeruginosa por reconto en placa