Análise de alimentos destinados á alimentación animal

Home Análise Análise de alimentos destinados á alimentación animal

Análise de alimentos destinados á alimentación animal​ ​

A alimentación animal supón o custo máis importante na produción do leite, polo que o control sobre os alimentos producidos na propia explotación, así como os que se incorporan á ración de orixe externa, é fundamental para garantir unha alimentación de acordo cos niveis de produción, calidade e seguridade requiridos.

O obxectivo é coñecer o valor nutritivo e a calidade microbiolóxica dos alimentos suministrados ao gando da explotación.

  • Materia seca a 80ºC por gravimetría
  • Materia orgánica por diferenza
  • Humidade por gravimetría
  • Cinzas brutas por gravimetría
  • Graxa bruta con ou sen hidrólise por gravimetría
  • Fibra bruta por gravimetría
  • Fibra ácedo deterxente (FAD) por gravimetría
  • Fibra neutro deterxente (FND) por gravimetría
  • Lignina ácido deterxente por gravimetría
  • Nitróxeno e proteína bruta por volumetría (Kjeldahl)
  • Amidón por polarimetría
  • pH por potenciometría
  • Cinza insoluble en ácedo clorídrico
  • Aflatoxina B1, Deoxynivalenol (DON), Zearalenona, Ocratoxina A, Fumonisinas, T-2 / HT-2 por Fluxo lateral (Symmetric)
  • Aflatoxina B1 no millo/trigo/sorgo/DDGs/soia (Charm)
  • Listeria monocytogenes por inmunofluorescencia (VIDAS)
  • Salmonella spp. por inmunofluorescencia (VIDAS)
  • Escherichia coli por reconto en placa
  • Estafilococos coagulasa positivo por reconto en placa
  • Enterobacterias por reconto en placa
  • Mofos e/ou fermentos por reconto en placa
  • Esporas de Clostridium sulfito redutores por reconto en placa
  • Esporas de Clostridium perfringens por reconto en placa
  • Clostridium perfringens (formas vexetativas) por reconto en placa
Privacy Overview

This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful.