Análise da auga

Home Análise Análise da auga

Introdución

Coñecer a calidade da auga utilizada na explotación é imprescindible para evitar, tanto a contaminación nos procesos de lavado das instalacións de muxidura e do tanque de almacenamento do leite, como problemas sanitarios no gando.

No LIGAL determínanse tanto os parámetros fisicoquímicos como os microbiolóxicos que permiten comprobar a idoneidade da auga utilizada, tanto na subministración ao gando, como na limpeza das instalacións en contacto co leite.

Fisicoquímicas

  • Amonio por fotometría
  • Nitritos por fotometría
  • Nitratos por fotometría
  • Turbidez por nefelometría
  • Condutividade a 20ºC
  • pH por potenciometría
  • Cloro libre residual
  • Peróxidos
  • Cor
  • Cheiro a 25ºC
  • Cloratos e percloratos por cromatografía líquida (UPLC-MS/MS)

Microbiolóxicas

  • Enterococos intestinais por filtración
  • Coliformes totais por filtración
  • Escherichia coli por filtración
  • Clostridium perfringens por reconto en placa
  • Microorganismos a 22ºC por reconto en placa
  • Pseudomonas aeruginosa por reconto en placa
Privacy Overview

This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful.