Análise de leite e produtos lácteos

Home Análise Análise de leite e produtos lácteos

Mostras de leite e produtos lácteos

Ademais de controlar o leite que se utiliza para elaborar os produtos lácteos, a norma tamén esixe que se controle periodicamente o produto rematado. O obxectivo é coñecer a calidade fisicoquímica e microbiolóxica destes produtos.

Ensaios fisicoquímicos realizados por métodos de referencia ou oficiais

  • Materia graxa por gravimetría
  • Sólidos totais por gravimetría
  • Proteína por volumetría (Kjeldahl)
  • Materia graxa, proteína, lactosa, sólidos totais, cinzas por gravimetría e volumetría
  • pH por potenciometría
  • Punto crioscópico en leite por método crioscópico
  • Estabilidade en leite mediante a proba do alcol
  • Densidade a 20ºC en leite por densitometría
  • Acidez oleica en nata e mantequilla por valoración
  • Acidez Thorner en leite por valoración
  • Humidade en mantequilla por gravimetría
  • Sólidos non grasos e graxa en mantequilla por gravimetría/Cálculo
  • Materia graxa e sólidos totais en nata cruda ou pasterizada por espectroscopía infravermella (NIR)
  • Materia graxa, sólidos totais, proteína e cinzas en leite evaporada por espectroscopía infravermella (NIR)
  • Materia graxa, humidade, proteína e cinzas en leite en po por espectroscopía infravermella (NIR)

Mostras de queixo

Os elaboradores de queixo poden enviar mostras ao laboratorio para coñecer a calidade fisicoquímica e microbiolóxica dos seus produtos.

Ensaios fisicoquímicos realizados por métodos de referencia ou oficiais e ensaios instrumentais

  • Materia graxa por gravimetría
  • Sólidos totais por gravimetría
  • Materia graxa e sólidos totais por espectroscopía infravermella (NIR)
  • Proteína por volumetría (Kjeldahl)
  • pH por potenciometría
  • Cloruro sódico por potenciometría
  • Peso
  • Altura
  • Diámetro
  • Forma

Outros ensaios en leite e produtos lácteos

  • Aflatoxina M1 en leite cru por Charm
  • Aflatoxina M1 en leche tratada térmicamente por Fujo Lateral (Symetric)
  • Aflatoxina M1 en leite por cromatografía líquida (LC-MS/MS)
  • Cloranfenicol en leite cru por Charm
  • Cloranfenicol en leite por cromatografía líquida (LC-MS/MS)
  • Caseinoimacropéptidos/Caseinoimacropéptido A en leite por cromatografía líquida (HPLC-MS/MS)
  • Residuos de ßlactámicos e tetraciclinas en leite crú por Charm
  • Residuos de βlactámicos (penicilina G, amoxicilina, ampicilina, cloxacilina, dicloxacilina, cefalexina, cefapirina, cefalonium, cefoperazona, cefquinoma) en leite crú por cromatografía líquida (HPLC-MS/MS)
  • Residuos de quinolonas en leite crú por Charm
  • Cloratos e percloratos en leite e produtos lácteos por cromatografía líquida (LC-MS/MS)
  • Detección de residuos en leite (43 grupos) por Infiniplex/Randox
  • Multirresiduos de antibióticos (βlactámicos, Lincosamidas, Macrolidos, Quinolonas, Rifamicinas, Tetraciclinas, Sulfamidas e Trimetoprim) en leite crú por cromatografía líquida (LC-MS/MS)

Ensaios microbiolóxicos

 

  • Mofos e/ou fermentos
  • Listeria monocytogenes por inmunofluorescencia (VIDAS)
  • Salmonella spp. por inmunofluorescencia (VIDAS)
  • Coliformes a 30º C por reconto en placa
  • Escherichia coli ß-glucoronidasa positivo por reconto en placa
  • Estafilococos coagulasa positivo por reconto en placa
  • Pseudomonas spp. por reconto en placa
  • Enterobacterias a 37ºC por reconto en placa
  • Microorganismos a 30ºC por reconto en placa
  • Microorganismos psicrotróficos por reconto en placa
  • Microorganismos termófilos por reconto en placa
  • Esporas de anaerobios mesófilos por reconto en placa
  • Esporas de aerobios mesófilos por reconto en placa
  • Esporas de anaerobios termófilos por reconto en placa
  • Esporas de aerobios termófilos por reconto en placa
  • Bacillus cereus por reconto en placa
  • Identificación de microorganismos por espectrometría de masas (VITEK MS)
  • Esporas butíricas en leite por impedancia (RABIT)
  • Esporas de Bacillus cereus
Privacy Overview

This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful.